loading

İş Varant | Duyuru 09.04.2021 10:31:21

Merhaba,

GRINF, ASIJJ, EGIJJ, GRINJ, UDIYA, GRINK varantında SPK izinli ihraç miktarımızın tamamını satmış bulunuyoruz. Bu nedenle ilgili varantlarda piyasa yapıcı satış kotasyonu giremiyoruz. Piyasa yapıcı alış fiyatımız üzerinde yer alan fiyat seviyeleri Borsa İstanbul kuralları çerçevesinde yatımcıların kendi belirledikleri alış ve satış fiyatlarıdır. Yatırımcıların belirlediği fiyatlar dayanak varlık hareketleri ile paralellik göstermeyebilir.

Yatırımcılarımızın; ASIJJ, EGIJJ, GRINF, GRINK, UDIYA, GRINJ varantlarında alım işlemi yapmamalarını veya yapacaklarsa da alım yaptıkları fiyata çok dikkat etmelerini öneriyoruz.

Örnek:
Duyurunun yayınlanma saati itibarıyla SPK izinli ihraç miktarımızın tamamını satmış bulunduğumuz GRINF varantının piyasa yapıcı alış kotasyonu (teorik fiyatı) 0,01 TL iken Borsa İstanbul kuralları çerçevesinde yatımcıların kendi belirledikleri alış satış fiyatları neticesinde GRINF varant tahtasındaki alış seviyesi 0,02 TL, satış seviyesi ise 0,03 TL de bulunmaktadır. (yani GRINF varantını 0,03 TL’den alabilir, 0,02 TL’den satabilirsiniz.)

Duyurunun yayınlanma saati itibarıyla teorik değeri 0,01 TL olan GRINF varantını varant tahtasındaki alış seviyesi olan 0,03 TL den almak, GRINF varantını teorik değerinden 0,02 TL daha pahalıya almak anlamına gelmektedir.

"Varant Akademi - Piyasa Yapıcı Hakkında Bilinmesi Gerekenler" konulu animasyon videomuzu İş Yatırım YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.Piyasa Yapıcı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
https://youtu.be/hCAL4XtDqqQ

Raporu Göster

Analist: Dinç Ekin

;
;
;